Hva er verdien i et tall?

Nummer. Et nummer, et nummer som bestemmer, eller i hvert fall før bestemte dagen min. I dag stilte jeg meg som vanlig, på ren automatikk opp på vekta, og fikk konstanter at jeg veier mer en jeg noen gang har gjort. Valgte da å tenke at da blir jeg vanskeligere å kidnappe, for det tallet, det knuser selvtilliten, knuser alt jeg prøver bygge opp av rammer for å ikke falle rett tilbake til spiseforstyrrelsen. Og jeg kan ikke la det ødelegge meg, jeg kan ikke velge å få dag etter dag ødelagt. For uansett hva den vekta viser, så er jeg ikke fornøyd. Jeg kan velge å leve livet mitt basert på et tall, men jeg kan også velge å basere det på så veldig mye annet fint og godt og mye mer viktig!

Jeg har ryddet i feeden på instagram, det begynner bli noen uker siden nå. Jeg velger følge kroppspositive mennesker, jeg velger følge de som sier at kropp er topp, UANSETT størrelse. Hvem har bestemt hva som skal være fint og ikke. All påvirkning utenfra sier vi skal være tynne som pinner, og helst ha store pupper og stor rumpe. En kombinasjon som er veldig unaturlig og uvanlig å få til naturlig. Men uansett, mitt poeng; hvorfor er det slik at vi streber etter lykken i hvordan kroppen vår ser ut? Om du er tynn, tykk, pæreformet eller ser ut som et kinderegg, altså det har ikke noe å si. Det er den personen du er, den du velger å være for de rundt deg, det er den folk ser. Ikke i at du har noen kilo for mye eller lite, ikke i om du har operert inn ting i kroppen din som du slettes ikke hadde behøvd. Mennesker trenger mennesker, og du velger ikke menneskene rundt de basert på om de er tykke, tynne, lave eller litt skakke (får jeg hvertfall håpe for din del). Du velger ut fra den de er, og det gjør folk med deg og meg også!

Jeg jobber med å finne mot til å kaste ut vekta. Jeg jobber med å finne mot til å ikke definere meg selv som menneske fra hvordan kroppen min er. JA, jeg er overvektig. Og grunnen til det er så enkel i at jeg trengte og trenger medisiner som tuller så mye med forbrenningen min at jeg går opp i vekt uansett hvor sunt og passelig eller lite jeg spiser. Men jeg velger å se meg selv i speilet og si at jeg er vakker, valker og alt. Jeg velger å tillate meg tanker om at jeg er faktisk fin.

Denne dagen har vært fantastisk, og det trodde jeg aldri jeg kunne avslutte en dag med å føle og tenke, etter den smellen på badevekta. Jeg har vært rundt om, gjort fine og gode ting med behandleren min, vært sammen med støttekontakten min, og feiret verdens beste Michelle som har bursdag i morgen. Jeg legger et lokk på denne dagen med å si takk. Takk for at den kunne bli fin, selv om jeg har vokst noen kilo. Jeg velger å begynne å prøve å se meg selv på samme måte som jeg ser alle andre. Som mennesker. Ikke tykk/tynn. Mennesker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..