Gledestur

Helt ærlig, jeg har hatt det virkelig bra. 10 dager med varmere vær, turer med mormor, shopping og soling. Noen dager har vært litt tunge og en var virkelig kjip, men jevnt over har det gått bra. I natt, natten før avreise lå jeg med mye angst for nettopp å komme hjem. Eller ja, tilbake til avdelingen. For stemmene skriker jeg må straffes, straffes for å ha smilt, for å ha følt på andre ting en depresjon, for ikke å ha hørt på de. Jeg er redd, redd det skal ende med alvorlig selvskading eller at jeg slutter å spise. Jeg prøver tenke og prøver motsi stemmene for jeg vil jo ikke at det skal ende sånn. Jeg er 45 dager skadefri, og det er to uker siden sist jeg kastet opp. To uker uten oppkast når jeg vanligvis kaster opp hver dag, 45 dager uten kutt i huden når det til vanlig ikke går så lang tid mellom. Jeg burde være stolt, burde jeg ikke?

Det er mye angst som spiser meg opp innenfra og ut nå. For det pleier ikke gå så bra når jeg reiser, og etter den turbulente høsten jeg har hatt er ikke dette noen selvfølge. Angsten følger stemmene som roper om alle som kommer til å dø og bli skadet bare fordi jeg har hatt det bra og ikke hørt på de. «Du fortjener ha det bra Maria» sa mamma på telefon tidligere idag. Hun vet hva som kommer i ettertid av fine stunder. Jeg håper jeg kan endre det mønsteret med å ikke bli veldig dårlig når jeg kommer hjem, jeg håper virkelig det.

Jeg er takknemlig for disse dagene i Spania. Takknemlig for å ha besteforeldre som tar vare på meg og vil ha meg på besøk. Som sier «kom igjen» og «vi har hatt det skikkelig fint i sammen med deg» Jeg har kommet en lang vei fra der jeg var for 3 år siden. Jeg reiste ikke med barberblad i bagasjen, eller antibiotikakurer og åpne sår. Det var realiteten før, det er det ikke nå. Jeg reiste ikke og var redd for hver smule jeg fikk i meg, jeg besvimte ikke av dehydrering, jeg spiste, spiste akkuratt det jeg ville. Det var ikke lett, ingen av desse tingene var lette, det var ikke litt lett engang. Men jeg klarte det, fy søren, jeg klarte det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..