Lille trille

Mange setter spørsmålstegn med medisineringen i psykiatrien. Jeg er en av dem, etter å ha prøvd ut mye, og blitt til tider helt neddopet. Noen mener nok det var nødvendig, med tanke på hvor syk jeg var, men å ikke klare formulere setninger og nesten ikke klare prate, det er jo ikke menneskelig. Igår fikk jeg en ny opplevelse med medisiner, eller rettere sagt medisinblandinger. Jeg økte opp den ene av antipsykotikaene mine på formiddagen og fikk en ny antidepressiva på kvelden. En time etter jeg hadde tatt medisinene mine skulle jeg inn på kontoret for å ta resten av medisinene mine. Jeg syntes kroppen var veldig tung og rar, men jeg reagerte ikke før jeg var komt inn på kontoret og følte jeg skulle besvime. Jeg satte meg ned, og hodet mitt bare falt til siden. Jeg småbesvimte (tror jeg) gjentatte ganger, jeg falt hvertfall inn og ut av bevissthet, og noen satt og holdt meg oppe. Vakthavende lege ble tilkalt, og blodtrykk og puls ble målt. Blodtrykket var noen å 50 over 30, altså fryktelig lavt, og pulsen var også lav. Legen kom, og selv om jeg nesten ikke klarte snakke og ikke var helt til stede, så snakket han og sa det var nok pga medisinendringer. Tre stk støttet meg inn på rommet, og jeg falt i søvn.

 

Mamma sier gift, at det ikke er bra at jeg står på så mange medisiner. Legene sier antidepressiva og antipsykotika, at kroppen min trenger det. Jeg vet ikke, hva er riktig? Skal jeg slutte med medisiner og bli sykere, bare fordi jeg får bivirkninger. Jeg har vært enig i å ikke stå på antidepressiva, for det har aldri hjulpet meg. Men når depresjonen har vært så intens så lenge er jeg villig til å prøve alt. For jeg orker bare ikke ha det slik. Jeg har stått på tosifrede tall med medisiner, fått i meg så mye at jeg ikke lenger var Maria. Det var helt fryktelig, men jeg viste ikke hva de puttet i meg, og helt ærlig så brydde jeg meg ikke for verden var svart og grå og jeg viste ikke forskjell på opp og ned. Nå står jeg på 3 antipsykotika + antidepressiva og smertestillende (og 4-5 behovsmedisiner). Ja og pluss en hel haug med vitaminer og andre ting som kropper tydeligvis trenger. Fem, fem medisiner. Fem kunstig fremstilt bedring i tablettform, som jeg inntar hver dag for å ikke være så syk som jeg egentlig er. Og så kommer spørsmålet, er det bra for meg? Jeg mener ja, fordi jeg vet hva det gjør med meg å være uten de. Men jeg vet også at smertestillende gjør meg så kvalm at det er vanskelig å spise, på toppen av en spiseforstyrrelse. Jeg vet at antipsykotika gir meg en haug med bivirkninger. Jeg vet at i går ble en skremmende opplevelse pga medisiner. Jeg vet at for ca en måned siden var jeg virkelig kjempesyk fordi jeg sluttet på en medisin. Og når jeg sluttet på den medisinen gikk jeg gjennom en slags avrusning, for kroppen min var så vandt til medisinen at den klarte seg ikke uten. Jeg har hatt skremmende opplevelser med ulike smertestillende og antidepressiva jeg har prøvd tidligere, med ulike skumle bivirkninger. Så ja, en må være obs på hva en putter i seg, og ALLTID gjøre ting i samsvar med lege. For både å starte å slutte på medisiner kan være farlig for kroppen om det ikke gjøres riktig. Det både vet jeg og har jeg erfart. 

En kommentar om “Lille trille

 1. Hei Maria
  Fant tråden din i går da jeg søkte på smerte.
  Det er utrolig sterkt å lese det du skriver, for det er helt korekt fra en med smerte sitt ståsted.
  De vite frakkene gir ikke alltid de rette svarene, men de prøver ut i fra sin kunnskap.
  Det er ikke lett for en uten smerte å forstå det man går gjennom. Men alle rådene blir gitt i beste mening.
  Sitter her med to føtter som ikke er mine, slik de var før smerten dukket opp.
  Du er bare 21 og jeg over 50 men refleksjonene er like.
  Vil bare ønske av hele mitt hjerte at du får hjelp til slutt.
  Klem.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..