Palmesus

Vi nærmer oss slutten på ferien, eller rettere sagt vi reiser om noen timer. Jeg ligger egentlig bare her og venter på at klokka skal bli 3, fordi jeg får ikke sove uten de medisinene jeg ikke kan ta nettopp fordi jeg skal stå opp klokka 3. Men men, sovner sikkert på flyet uansett. I dag har vært en fin dag, vi har egentlig ikke gjort så mye mer en å pakke, men jeg har skvist inn tid til å farge håret tilbake til normalen (rosa) og fått flettet rastafletter i hele håret. Jeg fant ut at da kunne jeg sikkert slippe å gre håret på en stund, hahaha. Jeg sitter med et smil om munnen her jeg ligger, for denne ferien har gått over alle forventninger. Jeg var på forhånd livredd for at jeg skulle være kjempedårlig hver dag, jeg så for meg angstanfall, tårer og trang til å gjøre ting jeg absolutt ikke vil gjøre. Det var dager der ting var sånn, det var det, og det skal jeg ikke skyve under en stol, men det var mange flere dager som var fine, der jeg kjente på glede, der jeg smilte på ekte. Jeg har savnet å smile på ekte.

 

Jeg vet ikke hvordan det vil bli å komme hjem. Men jeg velger å tro jeg kommer til å takle det. I år er jeg ikke like styrt av spiseforstyrrelsen, så jeg håper jeg er sterk nok til å ikke bruke den til å takle at det kommer vanskelige følelser når jeg kjenner på hvor sliten jeg er. Jeg har lovet  å ikke slutte å spise, og det skal jeg holde. Jeg må bare holde ut, fordi jeg vet det blir bedre, jeg vet det nå. Og kanskje, kanskje blir jeg ikke dårlig. Kanskje klarer jeg bruke de mestringsstrategiene jeg har til å ikke falle så langt ned. Jeg håper det, for jeg er ikke klar for en nedtur, jeg vil kose meg i sommer.

 

Mange rundt meg forstår ikke hvorfor jeg er innlagt og har vært innlagt så lenge. De ser på det som unødvendig, og sier jeg må komme meg videre i livet. Jeg skulle ønske de så at det er nettopp det jeg gjør. Jeg er innlagt så jeg kan få den hjelpen jeg har trengt så lenge. Jeg er innlagt så jeg kan få hjelp til å bli frisk, for det sier de at jeg kan bli, i stede for å forbli så syk at jeg ikke hadde overlevd. Jeg får hjelp så jeg kan komme meg videre i livet og leve igjen. For fakta er at jeg var så syk det siste året før jeg ble innlagt at jeg ikke kjente igjen meg selv i speilet, at jeg ikke husket hvordan jeg skulle puste. Jeg reagerte ikke på mitt eget navn. Jeg hadde da slitt siden jeg var 11 år, og ikke fått noe hjelp som hadde fungert. Jeg ble bare gitt opp og gitt opp. Men nå mestrer jeg ting igjen. Jeg lever faktisk litt igjen. Det har skjedd en forandring som gjør at jeg kan tro på at også jeg kan bli bedre. For jeg er allerede blitt bedre. Det er en lang vei å gå, og jeg har langt igjen, men jeg er på vei. Hadde jeg ikke hatt nytte av å være innlagt så lenge så hadde jeg ikke fått det, men de ser hvor hardt jeg kjemper og de ser at ting går på fram. I år har jeg vært på 2 utenlandsferier og jeg skal på en til. For 2 år siden hadde jeg ikke engang vært på perm på et halvt år, fordi jeg var for syk. Så det er ikke unødvendig, det er høgst nødvendig.

 

Jeg er så takknemlig for denne turen. Den har gitt meg glede, gode samtaler, lange turer, sol, solbrent hud, familietid og selvsagt shopping. Jeg er så glad for at jeg valgte å hoppe i det og ble med på 2 uker. Det er skummelt å være så langt borte fra de som vanligvis er der når jeg får det skikkelig vanskelig, men de har vært der gjennom telefon, støttet, lyttet og gitt råd. Litt stolt også, at jeg klarer si at jeg er glad, for det har vært en lang kamp for å klare å godta den følelsen. Det er en følelse som stemmene ikke godtar, men som jeg trumfet gjennom. Og akkurat nå føler jeg det, glede, og det gjør godt!

2 kommentarer om “Palmesus

  1. Titter innom bloggen din og leser i ny og ne, og det var kjekt å se at du har hatt sånn opptur nå i det siste. Gleder meg på dine vegne, og ønsker deg fortsatt god bedring framover ❤

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..