Ærlighet

Det ser ut som det går så bra med meg, litt for bra. Noen har spurt om jeg er manisk, altså, jeg ser så glad ut. Jeg vil sprudle, jeg vil smile. Men jeg trenger at noen ser at det ikke er ekte. Ser du det? Skjønner du at jeg gjør det som et forsvar mot alt som er vondt? For det er det det er, et forsvar, et skall utenpå en veldig skjør Maria. Jeg får høre at det er så bra at det går så mye bedre, at de ser det. Og det går jo bedre, så jeg smiler med. Det er bare det at det går ikke så mye bedre. Det går litt bedre. Men noen dager er helt svarte, de fleste netter er et mareritt. Hver kveld er en prøvelse og å leve virker mest som et valg. Et valg jeg enda ikke har klart å ta et ståsted til. For vil jeg egentlig leve? Jo, men ikke som dette. Ikke i et skall.

 

«Jeg er bare sliten» er standard svaret. Så går jeg for meg selv og lar verden rase for en stund, før jeg går ut igjen og smiler. Ingen vet, ikke egentlig. Ikke hvor langt utenfor verden jeg føler meg. Stemmene skriker jeg må dø, at jeg må slutte å spise. JEG MÅ SLUTTE Å SPISE. Men jeg kan ikke, for jeg skal på ferie, jeg skal leve.. Bare at hvordan lever du når du er fanget langt inni sykdom, hvordan lever du når livet er farget svart? Jeg er sliten, veldig sliten. Unnskyld om det ikke er det folk vil høre, men det er sannheten.

 

Å leve, å puste, å ikke sitte i en seng på psykoseposten å se i veggen. Det er det jeg vil, det er dit jeg vil komme. Men jeg tror jeg må være ærlig med de rundt meg, og ikke minst meg selv, for at det skal gå. For å gå rundt å si at alt går så bra, å overbevise deg selv om at spisingen ikke er et problem lenger fordi det er en stund siden sist du kastet opp, og fordi du spiser når folk sier du må, det går ikke. Jeg må våge å se på det som ikke går bra, slik at jeg sammen med andre kan fikse det. Jeg må våge å si at jeg sliter, og ikke bare fordi jeg er sliten. Og jeg må våge å sette ord på det som er vondt, ufarliggjøre det litt. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..