Friske sykdomstanker

Jeg ser meg selv i speilet og skammest, hvordan har jeg tilatt meg selv å bli så ekkel og stor? Jeg får komplimenter og fine ord om både stilen min og kroppen min, og jeg blir bare overbevist om at de sier det for å plage meg. At det egentlig er en løgn og at alle er like enige som meg i at jeg er et stort og stygt monster. Jeg prøver fortelle meg selv at spiseforstyrrelsen endrer synet jeg har på kroppen min. Men jeg vet jo jeg har gått opp i vekt, og da er det bevis nok, bevis på at jeg ikke har et forvrengt bilde.

Jeg spiser nesten alle måltider jeg skal til dagen. Jo, jeg kutter ut noen, og ja jeg spiser mindre en jeg skal. Men jeg spiser jo, og fordi jeg har fastvakt etter hvert måltid får jeg ikke kastet opp. Så konklusjonen min da blir at jeg ikke har en spiseforstyrrelse. For selv om jeg både spiser og kaster opp utenfor måltidene, er måltidsrytmen min så normal i forholdt til hvordan den har vært at jeg klarer ikke se at det er et stort problem lenger. Selv om det ikke er særlig lenge siden jeg nesten endte opp på medisinsk avd pga maten, så skjønner jeg ikke. Hver dag er en ny kamp om å få i meg mat, om å ikke høre på alle inni meg som sier jeg ikke fortjener mat. Jeg vil jo få et normalt forhold til mat igjen, men det virker umulig.

Når jeg ser på tankene mine fra utsiden av så ser jeg jo at mye ikke er helt friskt. For det er jo ikke friskt å kaste opp. Det er ikke friskt å telle kalorier i alt du spiser. Det er ikke friskt å hate kroppen så mye at du blir kvalm av å se deg selv i speilet. Det er ikke friskt å sulte seg. Så kanskje jeg ikke er helt frisk. De som sier det er alvorlig klarer jeg ikke være enig med, men det er kanskje en spiseforstyrrelse selv om jeg helst vil benekte det. Og er det en spiseforstyrrelse så er det noe å bli frisk fra, og da er det et håp om at noe kan bli bedre

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..