Fasade

"Men barndommen din var jo så fin Maria, du var jo så glad"

Hvordan forklare at jeg i alle år har satt på meg en maske for å skjule for andre hvordan jeg har det. Hvordan si at jeg faktisk ikke hadde det fint på skolen. Hvordan fortelle at fra jeg var bitte liten har vært livredd for å gjøre eller si noe feil, fordi jeg da var redd for at mamma og pappa skulle slutte å være glad i meg. Hvordan skal andre skjønne at hun som alltid har vært så glad, ikke husker hvordan det er å være glad.

Jeg utviklet anoreksi fordi jeg ville bli likt, og ikke ville bli utestengt slik som på barneskolen. Jeg tenkte at bare jeg gikk ned i vekt ville andre like meg bedre, og jeg ville få flere venner. Jeg måtte være perfekt på alle plan. Få de bedte karakterene, smile mest, bake flottest. Jeg skjøv bort depresjon som holdt meg våken til klokken fire på nettene, smilte hele tiden mens noe råtnet inni meg.

Når legene sa at jeg ikke fikk lov å snakke med noen om smertene etter påkjørselen, nikket jeg og bet i meg smertene. Når den ekstremt smertefulle fysioterapien holdt på, sa jeg ikke et ord om hvordan det egentlig var. Når flashbackene gjorde dagene uutholdelige sa jeg ingenting.

Jeg har jobbet mye med å sette ord på ting det siste året. Jeg har måttet gå til bunns i hvorfor jeg har reagert på ting som jeg har gjort. Jeg har fått mye hjelp til å forstå hvorfor jeg er som jeg er. Hvorfor jeg utviklet så mye psykiske problem etter ulykken. Jeg vet ikke hvorfor jeg for noen år siden begynte å bli psykotisk, men det er nok en bivirkning av alt jeg har vært gjennom. For jeg har vært gjennom mye, mer en mye.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..