Skadefri

For 4 måneder siden var alt jeg tenkte på hvordan jeg skulle klare skade meg. Hvordan jeg skulle få sneket inn skarpe gjenstander, hvordan jeg skulle klare knuse glass og krukker. Jeg var opphengt i at jeg måtte sy flere sting en sist jeg sydde, og at sårene måtte være dypere og flere. Det var ikke mer en timer mellom hver gang jeg endte opp på skadestua for å sy, og personalet gjorde virkelig alt for å prøve holde meg opptatt med andre ting.

Så begynte tankene om sommeren å komme. Om drillkonkuranse i juni, og om små jenter som kom til å se både føtter og armer. Jeg satte meg mål for å klare å gjennomføre først en dag, så en uke og så en måned uten selvskading. Og nå har det gått 4,5 måneder uten at jeg en eneste gang har latt noe gli over huden i hensikt av å skade meg. Jeg gjør fortsatt mye mot kroppen som ikke er bra, og som blir regnet som selvskading, men jeg har ikke kuttet meg, og det er jeg veldig stolt av. Jeg trodde ikke det var mulig å komme ut av sirkelen jeg satt fast i.

Jeg har hatt dager der alt jeg har villet har vært å skade meg. Jeg har sittet med kniven klar mot armen, mens angsten og stemmene har herjet i meg. Men jeg har stått i det, og i mai er jeg et halvt år skadefri, og da skal jeg ta en ny tatovering.

2 kommentarer om “Skadefri

  1. Maria, fyflate for ein seier! Ditta e så ufattelig bra! Du ane ikkje kor stolt eg e øve deg! Eg sitte me tåre i augene no. Kampen din e långt ifrå øve men ditta her e ein stor ting som du har klart heilt sjøl! Du e så bra!!!!! Eg veit at disse ordene eg skrive blir spist levande av dei vonde stemmene og tankane dine, men i Jesunavn så ska kje dei få røra da eg seie te deg no; Ikkje gi opp. For alt i verden, kjemp med nebb og klør! Klor deg tebake til livet! Du e i krig og du ska vinna dinna krigen!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..