457 dager

Det er mange som reiser øyenbryn når jeg sier hvor lenge jeg har vært innlagt, og hvertfall når jeg sier det er lenge til jeg blir utskriven. Jeg er blitt vant til at folk spør en ekstra gang om hvorfor adressen min er på bømlo når jeg fks tar synstest eller går til tannlegen her. At andre stirrer når vi går en gjeng herfra sammen og flere har arr oppover armene.

Jeg har vær innlagt i 1 år og 3 måneder nå. Og det har vært tøffe måneder med mye behandling og krevende dager. Jeg har endelig funnet en behandler som ser meg som et menneske og som gir meg tid og rom til å bli bedre. Som bærer håpet for meg, og som i stede for å si at jeg aldri kommer til å bli frisk (som andre behandlere har sagt før) sier at en dag skal jeg også få ha det bra. Jeg har lært mye, spesielt om psykose, noe som alle tidligere behandlere som har vist om det, bare har ignorert. Og fordi det er en psykosepost har jeg møtt andre med lignendes problemer, mennesker som nå tar stor plass i hjertet mitt og som jeg er blitt veldig glad i. Jeg har endelig fått et møte med systemet det jeg ikke har fått beskjed om å ta meg i sammen og slutte å ta opp plass.

Jeg er takknemlig for å få hjelp, endelig. Det er vanskelig å se på alle årene med behandling og ikke være bitter for at ingen tok meg på alvor og så den Maria som trengte hjelp. At i løpet av årene som gikk og alle behandlerne som passerte var det ingen som satte seg ned å hørte på meg. Men jeg er glad for å være her jeg er nå, å vite at jeg får hjelp så lenge jeg trenger det. Og selv om det er vanskelig å tro på nå, etter så mange brutte løfter i psykiatrien, viser Valen med hele seg at de mener det de sier

En kommentar om “457 dager

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..