Fortjener jeg det egentlig?

Behandleren min spurte meg idag om jeg virkelig tok imot hjelp. Og jeg viste ikke hva jeg skulle svare, for samtidig som jeg har lyst å gi opp, kjemper jeg jo veldig hardt. Jeg kjemper for å få et liv jeg har lyst å leve, jeg kjemper for dager som et mer lyse en mørke.

Hver dag står jeg opp med stemmer som forteller meg at jeg ikke er verdt noe, at jeg ikke burde stå opp men gjemme meg i senga. Jeg knuser meg gjennom måltider jeg ikke får lov til å spise og så smiler jeg ute blant de andre. Jeg kjemper meg igjennom vanskelige samtaler og jeg sloss mot kaoset på innsiden.

Men samtidig som jeg både kjemper og prøver å ta imot hjelp, vil jeg ikke ta imot mer hjelp en jeg føler jeg fortjener. Og når jeg ikke føler jeg fortjener noe, da er det vanskelig å akseptere at det er noen som er villige til å gi meg en hånd å holde i. Jeg stenger ute de som spør om de skal sitte med meg når jeg har det ekstra tøft, og trekker hånda til meg når jeg faller. Jeg må jo klare reise meg alene. For jeg fortjener ikke at noen ser meg, jeg fortjener ikke å ta opp en sengeplass. Jeg skjønner ikke hvordan jeg skal kunne fortjene det.

Jeg vil ha hjelp, jeg vet bare ikke hvordan jeg skal akseptere den.

En kommentar om “Fortjener jeg det egentlig?

  1. Kjenner meg veldig igjen i det du skriver.. Jeg vil ha hjelp, men samtidig så klarer jeg å ikke å akseptere at andre vil hjelpe meg, jeg skjønner det på en måte ikke hvordan noen kan bry seg. Straks noen viser noe som helst antydning at de bryr seg så knekker jeg sammen.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..