550 dager

I dag er det 550 dager siden jeg bestemte meg for å ta opp kampen mot anoreksien. 550 dager der hver dag har vært fyllt opp av så mye selvhat og angst at det virker surealistisk. For når hver dag i over 5 år var fullt av vekt, kaloritelling, sulting, oppkast og trening, er det vanskelig å skille deg helt fra tankene og handlingene fra de årene.

For de årene jeg slet med spiseforstyrrelse var de årene jeg skulle vokst opp. Det var da kroppen min skulle ha utviklet seg. Jeg har stått foran speilet og sett mange tårer trille de siste måndene. Prøvd å bli kjent med kroppen jeg ikke er kjent med. Følt på angsten som kommer av synet av meg selv. Speilet har blitt min værste fiende, og selv nå over 1,5 år etter jeg begynte å spise, beholde mat og prøve snu tankene, er følelsene rundt kropp fortsatt veldig forvrengte. Det er fortsatt vanskelig å akseptere at det er slik jeg er.

Jeg har hatt mine kamper i løpet av desse 550 dagene. Jeg har falt tilbake i klørne til anoreksien, noen ganger bare noen dager, andre ganger litt lenger. Jeg har følt på presset fra samfunnet rundt meg, alle som er kjempetrente og spiser lite, når jeg vet at jeg trenger næring for å ikke falle tilbake.

Det er vanskelig at det fortsatt henger igjen, at så mye er likt selv om jeg kjemper. Men jeg skal ikke gi meg, dette er min kamp og en viktig del av veien til å bli frisk.

3 kommentarer om “550 dager

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..