Elektrosjokkterapi

Det ble tatt opp for en uke siden. Sendt søknad for to dager siden, og nå, plutselig, får jeg vite at det skal skje allerede på mandag. Jeg skal få elektrosjokk på mandag.

Ect behandling brukest når alle andre metoder er prøvd ut, og når depresjoner er blitt så alvorlige som min er. Det hørest kjempeskummelt ut, for jeg vet så lite om det. Jeg vet jeg blir lagt i narkose, og jeg vet jeg mest sansynlig vil få dårlig kortidshukommelse etterpå. Jeg vet at det hjelper for 80% av de som får behandlingen og jeg vet at det ikke er farlig. Jeg vet om mennesker som har fått nye liv etterpå, og jeg vet om mennesker som ikke har hatt samme efekt.

Men jeg er så redd. Redd for å måtte være 4-6 uker på en ny avdeling i Haugesund. Redd for at behandlingen ikke skal hjelpe meg. Redd den skal hjelpe, og hva og hvem jeg blir uten depresjonen. Det finnest så utrolig lite informasjon om ect behandling. Og er hav av fordommer mot behandlingen. Men jeg er jo bare meg, jeg forandrer jo ikke personlighet selv om jeg får elektrosjokk. Jeg blir kanskje bare litt friskere. Kanskje det er akkurat dette som skal til.

Så alle, vær så snill, kryss fingrene for meg, det hadde betyd så enormt mye

7 kommentarer om “Elektrosjokkterapi

    1. SJ: hei:) det skjedde ikke så mye etter ect behandlingen. Jeg ble ikke noe bedre, så depresjonen er akkurat lik. Den eneste forandringen som skjedde er at jeg sliter med hukommelsen min fortsatt

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..