Kjære akuttpost C

 

 

Fra det øyeblikket jeg kom inn dørene til dere har jeg blitt behandlet med respekt. Ordene mine, både de jeg hvisket og de jeg ikke klarte si høyt, ble hørt. Det som alle andre har beskrevet som oppmerksomhets behov har dere tatt på alvor.

 

Etter min siste innleggelse på DPS sto det i epikrisen at «Pasienten har ikke tro på systemet, og at det kan hjelpe» og det var sant. Jeg sa det rett til dem, at slik jeg har møtt systemet så kan ingen hjelpe meg. Helsevesenet har i 5 år bare sviktet meg. Jeg har møtt fantastiske mennesker, men de har ikke fått hjulpet meg, fordi systemet har gjort alt for å ødelegge. Spesielt i psykiatrien har jeg bare møtt en vegg av ord og lovnader som aldri har blitt holdt.

 

Dette er den første plassen jeg har følt meg som et menneske og ikke bare som diagnoser. Dere har ikke kalt meg for oppmerksomhetssyk, men har forsiktig fortalt meg at det er alvorlig og at jeg trenger og fortjener hjelp. Dere har ikke sendt meg hjem, men gitt meg tid. Når jeg har gråtkvalt prøvd å si jeg tar opp plass og at dere bruker unødvendige resurser på meg, har dere sagt jeg fortjener at det blir brukt resurser på meg. Menneskene som jobber her er som engler. Jeg blir møtt med en hånd å holde i, istede for å få beskjed om å ta meg sammen.

 

Jeg vet ikke hvilke ord jeg skal bruke for å takke dere, for måten dere har møtt meg på gjør at jeg faktisk nå kan si noe positivt om psykiatrien. Jeg har fått tilbake troen på at helsevesenet faktisk kan fungere.

2 kommentarer om “Kjære akuttpost C

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..