Normal oppned

Jeg har aldri skrevet et ord om stemmer, aldri nevnt for noen hva som egentlig skjer oppe i hodet. Psykotiske sammenbrudd har blitt bortforklart som stress av behandlere, og skygger som beveger seg, blitt sett på som utslitthet. Jeg har i alle år fått høre at jeg ikke er «sån» syk. Jeg er ikke psykotisk, jeg hører ikke stemmer, det er ikke maria slik verden kjenner henne. Jeg vet ikke hvor jeg vil med dette, for jeg er veldig redd noen kan bruke det mot meg, eller få et annet syn på meg. For jo, ting har utviklet seg så langt at jeg er blitt psykotisk, og i flere år har jeg hørt stemmer.

Det var ikke før jeg kom hit at noen virkelig satte seg ned og hørte på mine ord og mine tanker rundt ting. Det var første gang noen rett ut sa «maria, det er alvorlig, du trenger virkelig hjelp» jeg gråter når jeg gjennopplever den setningen, for jeg har fornektet i så mange år at det er alvorlig, og det jeg har fått beskjed om andre plasser er at problemene mine er små, og at de vil gå over av seg selv.

Men jeg er jo ikke en annen person selv om jeg hører stemmer. Det er bare første gangen jeg sier det høyt, fordi de hørte etter når jeg hvisket det. Det er som en knyttneve i magen når de snakket om hallusinasjoner og psykoser i forbindelse med «min» sykdom, men samtidig en lettelse fordi de tar meg på alvor.

Jeg velger å ha hodet høyt hevet, og jeg velger å ikke skamme meg. For på samme måte som med fysisk sykdom er ikke dette noe jeg kan hverker fornekte eller gjøre noe med. Jeg kan ta imot hjelp i form av medisiner og behandling, og det gjør jeg. Jeg er ikke gal, ikke noe mer en du selv er. Jeg er bare litt annerledes skrudd sammen i hodet og sinn, kanskje. Jeg er hvertfall bare Maria. Normal, men litt oppned

3 kommentarer om “Normal oppned

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..