En styrkeprøve bare å puste

Noen ganger forventes det at du skal strekke armene ut mot noe langt der fremme. At du skal klare se lyset i enden av en veldig lang tunnel. Folk forventer at håpet fortsatt skal være tilstede, selv om det i  år etter år har blitt knust. Ingen stiller spørsmålet om det er borte, alle sier bare at «det viktigste er å ikke gi slipp på det. Men andre må også se realiteten i øynene, skjønne at det går an å miste det, at det da kan være nærmest umulig å klare finne tilbake. For når håpet først er borte blir det umulig å strekke ut armene for det som kanskje kan skje «der fremme».

 

Når jeg sluttet håpe at noen kunne hjelpe meg ble alt veldig svart. I starten klarte jeg ikke gå ut av senga engang, og de tingene jeg gjorde, gjorde jeg bare for at det skulle se ut som jeg prøvde, at jeg ikke hadde gitt opp. Noen ganger ble det for mye, og jeg prøvde å forsvinne. Så ble ting annerledes, ikke fordi jeg begynte å håpe igjen, tvert imot fordi jeg skjønte at det ikke ville komme tilbake. Kroppen begynte å stenge ute alt av følelser, slik at jeg ihvertfall klarer fungere over overflaten. Store deler av dagene går nå i svart, fordi jeg dissosierer (altså forsvinner inn i en «annen» verden) uten å være klar over det selv. Noe som sliter meg veldig ut, for jeg klarer ikke gjøre noe med det, og det gjør at jeg glemmer utrolig mye som jeg egentlig aldri fikk skikkelig med meg.

 

Jeg håpet en gang at jeg skulle bli frisk. Nå har jeg nok med å stå opp og «leve» gjennom en hel dag. Jeg kollapser i en haug hver gang jeg er alene fordi jeg er så utslitt av å leve slik. Selv om jeg smiler og sier at det går, så gjør det kanskje ikke det likevel. Og oppi alt så er det håpløse egentlig så alt for vondt. 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..