Når helsevesenet svikter

Frustrasjonen av å være hjelpeløs i helsesystemet er stor. Ekstremt stor. Du tror at når du virkelig trenger hjelp, da skal du få det. Vi bor tross alt i Norge, vi har et helsevesen av verdensklasse. Nesten alt som blir sagt er positivt, innenfor psykiatrien er det litt mer diffust, ja, men innenfor det fysiske er det jo tipp topp. Det skal jo fungere perfekt.

 

Så har du sånne som meg. Personer som faller utenfor det legene egentlig kan. Der sykdommen er så sjelden, og ikke kan behandles likt fra person til person. Som får den samme beskjeden fra alle «spesialistene», en beskjed om å trene mer, når det er for mye trening som har gjort meg dårligere. Der smertestillende medisiner ikke har effekt, og de alternative måtene er prøvd ut. Alt som er blitt prøvd er resultat av research vi har gjort selv, og som vi har kranglet igjennom for å få lov til. Hver dag er en kamp for å få hjelp, ingenting går av seg selv, og mamma er den som får gjennomgå. 100 vis av telefoner, flere hver dag. For å spørre om noen vet noe, om noen kan hjelpe, om noen kan tilby noe nytt.

 

De siste dagene har jeg ligget helt hjelpeløs på sofaen, med så enormt store smerter at jeg hverken har orket eller klart noe. Mamma har ringt rundt halve landet for å spør om noen kan gjøre noe, bare prøve å dempe smertene mine for en liten stund. Jeg var innom legevakten, bare for å reise hjem igjen med tabletter som ikke gir meg noe smertelindring, bare en døs-het som får meg til å sove noen timer. Det er ingenting å gjøre, uansett om jeg ikke holder det ut, så er det bare slik det er.

 

Og det er der jeg virkelig føler meg totalt hjelpeløs. For når det er så vondt at jeg ikke vet om jeg overlever natta, burde ikke da noen kunne hjelpe meg litt. Er det slik at kroniske smertepasienter som ikke har noe som hjelper, bare skal bli overlatt til seg selv når det er som verst? Når ikke engang legevakten kan hjelpe, hva skal du da gjøre når du kommer til det punktet at det ikke går mer?

 

Jeg blir så sint, og jeg blir frustrert. Sint fordi dette er realiteten for mange, og så veldig frustrert for jeg vet at dette er fremtiden min. Jeg vet at slike ekstreme smerteperioder kan komme, men det skulle jo vært noe som kunne bli gjort! For det er ikke slik det skal være, det kan ikke være slik det skal være. 

 

 

 

 

 

 

3 kommentarer om “Når helsevesenet svikter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..