Når smertene har tatt over livet

«Hva vil du bli» et spørsmål som mange stiller, som jeg nesten får daglig. Og jeg vet jo hva jeg vil bli, eller ville bli. Jordmor var jo den store drømmen, et ønske jeg har hatt siden jeg var rundt 9 år. Men så får jeg spørsmålet nå, og så vet jeg ikke hva jeg skal svare. For jeg vil jo bli jordmor, men jeg vet ikke om jeg noen gang blir frisk nok til å kunne jobbe som det. Jeg vet ikke om jeg noen gang får kontroll nok på smertene til å kunne fungere i en arbeidshverdag, noen som helst plass.

 

Så kommer NAV inn i bilde, NAV!?!? Liksom jeg er 17, ikke 52. For å se på mulig arbeidspraksis og penger ift det. For å hjelpe til med å få igjennom en ménerstatning, som følge av at jeg har en yrkesskade, og at det er kronisk. Så kommer snakkingen om invaliditetsgrad, om uføretrygd om alle sånne skumle ord, sånne ting som jeg ALDRI skulle hatt behov for å gruble på, aldri skulle ha tenkt på. Jeg lever med vissheten om at 2 timer arbeid i uken kanskje er for mye, jeg går rundt og er konstant redd for hva alle andre tenker, går rundt å lurer på hvor mye jeg faktisk skal presse meg for de rundt.

 

Ingen kjenner til smerten inne i den tilsynelatende friske kroppen. Smerter som gjør at jeg seriøst vurdere amputasjon, som gjør at livet mitt bare har vært en svart tåke de siste 4 årene. De er vanskelig å innrømme at jeg er syk, vanskelig å godta at det er slik livet er. Jeg vil ikke godta det, vil ikke måtte leve slik. Å alltid ha vondt gjør meg så veldig veldig sliten, alt jeg vil er å sove, men ikke en gang det vil kroppen gi meg. 

 

Jeg vil så mye mer en kroppen lar meg få gjøre. Jeg er fanget i en skadet kropp, fanget i et fengsel av mørke tanker. Og jeg kan mest sannsynlig ikke engang bli det jeg ønsker mest av alt.

 

 

 

 

2 kommentarer om “Når smertene har tatt over livet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..