Å være sterk

 

Å være sterk er ikke
å aldri falle
å alltid vite
å alltid kunne.

 

Å være sterk er ikke
å alltid orke le
å hoppe høyest
eller ville mest.

 

Å være sterk er ikke
å løfte tungst
å komme lengst
eller å alltid lykkes.

 

Å være sterk er
å se livet som det er
å akseptere dets kraft
og ta del i den.

 

Å falle til bunnen
slå seg hardt
og alltid komme opp igjen.

 

Å være sterk er
å våge å håpe
når ens tro er som
svakest.

 

Å være sterk er
å se lys i mørke
og alltid kjempe
for å nå dit.

 Marie Fredrikson

 

 

Jeg fikk dette diktet da jeg og psyk.sykepleieren var ute på tur. Hun sa at selv om alt virker håpløst nå så tror hun jeg er sterk nok til å komme meg igjennom dette. At selv om jeg har opplevd mer dritt en de fleste, så vil jeg komme styrket ut av alt. At selv om jeg ikke ser tilbake på det og smiler, så vil de likevel ha gitt meg noe. 

 

Når jeg ikke klarer tro dette selv, er det så fint at noen kan tro det for meg. At noen tror at lille meg faktisk kan komme ut av dette, som en sterkere person, som en som kan håndtere smerten og faktisk leve et fint liv. Når livet for tiden virker svartere en svartest, når det virker umulig å smile, le og bare være tilstede på jorda, da er det fint med noen som tror, og som bryr seg. Det betyr noe, mye, egentlig alt. 

3 kommentarer om “Å være sterk

  1. Leste dette hver eneste dag jeg var innlagt, men trodde aldri på det. Så skjønte jeg mer og mer etterhvert. Vi er sterke, selv om vi føler oss svake. Og en dag kan vi si at vi har kjempet de tyngste kampene noen gang, og vi vant. Som David vs Goliat. Vi var svakest, men samtidig sterkest, og vi vant! ❤ ha troen maria, denne kampen vinner du@

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..