En historie skrevet i huden

Allerede nå, 8 timer før begyner jeg å bli skikkelig nervøs. Skal  jeg våge, skal jeg jeg virkelig vise meg blandt folk i bikini. Ja, det er bare gamle folk, og ja, jeg skal være nedi et basseng. Men hva om de dømmer meg, hva om de ser på arrene mine og bare tenker jeg er oppmerksomhetssyk.

 

Jeg har arr, og etterhvert har det blitt flere. Noen er gamle, noen er nyere. Mange kan skjulest, men jeg kan ikke bade i burka heller. Det er så vanskelig, for jeg vil gi et godt inntrykk, og så vet jeg av erfaring at mange er så veldig dømmendes når det kommer til selvskadings arr. Jeg prøver å ikke bry meg, prøver å overbevise hodet om at JEG ER HER FOR Å FÅ DET BEDRE, ikke for å bekymre meg om hva alle andre mener. 

 

Arrene mine forteller en historie. En historie om et liv der de kronsike smertene og den psykiske påkjenningen ble for stor. En historie der blod ble en erstatning for tårene som aldri kom. Ut fra arrene mine kan folk tenke seg til at jeg kanskje har hatt noen tøffe år. Men historien min står ikke skrevet i panna, alle desse årene med så mye vondt er det ingen som kan se. Tankene er det bare jeg som vet om, det svarteste og vondeste er bare en kamp mellom meg om hodet. 

Jeg skulle ønske jeg kunne gå rakrygget inn i garderoben i morgen, vise frem hvem jeg er og hva jeg har vært. Men jeg vet at det ikke går, jeg vet at angsten vil stoppe meg. Jeg er ikke flau over arrene som dekker kroppen, men jeg er redd for alle de stygge blikkene som så mange sender. 

 

Noen forsvinner, noen forblir. Noen er små, noen er større. 

Kroppen er stor, arrene er mange, og om jeg en dag får barn vil de bli vanskelig å forklare.

Men det er meg, det er min kropp, og fortiden kan aldri forandres. 

3 kommentarer om “En historie skrevet i huden

  1. For å orientere meg i denne gruppa driver jeg og klikker rundt på deltagernes profiler og innlegg. Ser at du har vært utsatt for en livstruende episode. Av en eller annen merkelig grunn er ikke Peter A. Levine`s traumebehandling kjent og brukt av norsk helsepersonell. Jeg vil anbefale deg å lese hans bøker ?Væk tigeren? og ?Helbredelse af traumer? (danske utgaver). I bøkene vil du finne informasjon om hvordan du kan få kontakt med terapeuter utdannet i metoden. Jeg vet ikke om traumet er årsak til dine fysiske plager, men defintivt årsak til dine mentale plager. I sistnevnte bok er det en øvelsesrekke. Livstruende episoder skal du ikke tukle med på egen hånd.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..