Verdens slankepress

Hele dagen møter vi på slankereklamer av noe slag; på nettet, på mail, i posten, ute, inne, ja over alt. Og jeg blir så uendelig frustrert, for stakkars barn som må vokse opp i dette samfunnet. 3.klassinger som tenker de må slanke seg, fordi de veier for mye? Det er jo ikke akkurat rart at kroppspresset er så stort, at flere og flere får spiseforstyrrelser.

Igår sto jeg og mamma i bokbutikken. Mest av alt ville jeg bare skrike ut, slå noen (nesten drepe noen) 5:2 dietten lyste frem som verdens mest fantastiske diett. Med store reklameskilt, og bøkene godt plasert rett foran disken. Alle roser den opp i skyene, som noe bra? Men det er jo ingenting bra med å sulte seg! Ingen fungerer veldig bra om de går en hel dag uten mat, kroppen vår trenger mat, trenger enegri til å klare holde funksjoner og humør oppe. Raseriet koker innvendig, for skjønner ikke folk snart at det er nok, at ting har gått over grensen?Ja, i verden finnest det mange som kanskje trenger en diett, der det er helsefarlig å ikke gå ned i vekt. Men trenger en tobarnsmor å vise barna sine at å ikke spise er en fin måte å gjøre det på? Trenger folk som er normalvektige å gå ned i vekt, slik at de skal passe bedre inn i sammfunnets bilde på tynn og fin?

Jeg er lei av dette evige kroppspresset, lei av hvor mye det har ødlagt mitt liv. Og selv om det ikke var hovedgrunnen til at jeg utviklet en spiseforstyrrelse, har det vært med på å forme og mate sykdommen. Det er feil at folk skal føle seg utilpass med kroppen sin, vi er jo søren me forskjellige! Det er ikke noe bra å tvinge kroppen sin til en vekt den hverken kan takle eller fungere opptimalt i.
 Det er ikke tilfeldig at flere og flere får spiseforstyrrelser. Det er ikke bare en "tenåringsfase" når mat styrer livet. Det er ikke noe normalt at små barn blir opptatt av kropp og vekt, fordi de får så mye kroppspress fra alle kanter. Det er ikke bra, og jeg skulle ønske at sammfunnet snart styrte mer mot et friskt syn på kropp og vekt

En kommentar om “Verdens slankepress

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..