Flashback

Et lysglimt i øyenkroken, og kvalmen stiger opp i halsen på meg. En bil som kjører for nærme, og jeg ser bilen som kom mot meg. Noen nevner flashbacks og jeg blir sittende, fastfrosset og taus. Det er lenge siden jeg hadde et skikkelig sammenbrudd, men det vil ikke si at dette ikke er fælt. Jeg er fortsatt kvalm og skjelven etter at lampen så ut som et lysglimt for 10 min siden. Alt lys trigger, for alle lys ligner på billykter, og billyktene er det siste jeg husker skikkelig fra ulykken.

Daglig opplever jeg noe, noe som min er om ulykken. Jeg blir minnet om den når jeg pusser tennene, når jeg ser film, når jeg koser meg med venner, når jeg baker, når jeg går, når jeg lever. Hver gang hjernene min kobler noe mot ulykken har jeg det enda verre i hvertfall en time, noen ganger myyyye lengre. Jeg skulle ønske noen hjalp meg med dette fra starten av. Sier det seg ikke selv at når du var 1/4 sekund i fra å dø, så vil du bli hjemsøkt av minnene senere i livet. Sier det seg ikke selv at å se døden rett i ansiktet som 13 åring, er verre en et vanlig benbrudd?? Tenkte ingen så langt.

Jeg er faktisk litt småbitter på at ingen hjalp meg tidligere. Ikke på familien rundt meg, de gjorde en fantastisk jobb! Men på alt helsepersonell… Jeg kan ikke telle på begge hendene og føttene mine hvor mange behandlere jeg har hatt. Såå mange har vært borti meg, har hjelpt meg med det fysiske. Men det psykiske? Traumene etter en påkjenning større en alt. Var det ingen som så at bak det store smilet og latteren var det en usikker jente, en jente som hadde fått knust alt som var av fremtidsdrømmer. En jente som var usikker på om desse altoppslukende smertene sku lle bli resten av livet.

Flashback etter ulykken; mildere nå en de var rundt jul og vinter. Men de er der, og jeg er redd de skal blusse opp, nå som i fjor når datoen for ulykka nærmer seg.

Rart hvordan den lampen har ødlagt nattens søvn..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..