Jeg lover, du vil ikke ha anoreksi

Til deg:

– som tror du vil ha en spiseforstyrelse

– som tror anoreksi kun handler om å være tynn

– som tror at det er en bra slankemetode

– som «misunner» anorektiske modeller

– som ikke helt vet

 

Jeg var bare 10 år første gang jeg tenkte tanken, at jeg skulle ønske jeg hadde anoreksi. Jeg ønsket så sterkt og bli tynnere, tynnest. Og jeg trodde svaret lå der, i å få en spiseforstyrrelse. Men anoreksi er ikke en måte å bli tynn på, for selv om de fleste går en del, eller mye ned i vekt føler du deg ikke noe tynnere. I speilet blir du større, fettet vokser, og du som trodde at du ikke kunne bli mer misfornøyd med kroppen tok forferdelig feil. 

 

Anoreksi er

– å få angstanfall pga av kroppen

– bryte sammen i gråt over speilbilde og matinntak

– overtrening og tvangstrening

– å miste muskler

– FRYSING

– isolering for å unngå matsituasjoner

– dårlig samvittighet for å spise

– IKKE en slankemetode, for du føler deg bare feitere og feitere

– mye av kroppens funksjoner som svikter

– noe dritt

 

 

Jeg tror ikke noen har så fryktelig lyst å bryte sammen og ikke komme seg ut, bare fordi kroppen følest så ekkel og stor. Ingen ønsker og få tårer i øynene hver gang speilbilde av deg selv dukker opp på netthinna. Ingen jenter ønsker å miste håret sitt i store mengder, å se på hårbørsten hver dag og se at den bare fullest opp av hårene dine. Ingen ønsker å bli frisk mer en noe i hele verden, men samtidig nekte seg selv den vesentlige delen i å spise nok. 

 

Du veier for mye for å ha anoreksi

Du er ikke tynn nok til å få hjelp

 

Begge setningene er noe de gamle psykologene har prestert å si til meg, hurra for klokhet bland fagfolkene. Vekten min har variert med over 10 kg det siste året. På det høyeste var jeg nesten oppe i normalvektig bmi, noe som skremte vettet av meg, og som snudde bedringen jeg hadde hatt. Jeg har prøvd å kurere meg selv med å spise mye, for alle sa at tankene ville bli bedre da, men det fungerte ikke for meg, og tankene er noe jeg trenger hjelp til å forandre…

 


Jeg lover, du fryser hele tiden. Dette er på sommeren!

 

Anoreksi er absolutt ikke en ønskelig ting å ha. Det ødelegger, og kan ødelegge kroppen på sikt. Livet følest ikke verdt å leve, ting er jævlig på grunn av mat og kropp, og INGEN vil føle seg skuldig for å spise, ingen!

 

 

 

 

 

 

 

10 kommentarer om “Jeg lover, du vil ikke ha anoreksi

 1. Jeg føler med deg gode søte du :-*
  Flere ganger har jeg hørt fra legene at jeg kan ikke ha anoreksi. Så de
  presterte med å gi meg bulimi, når jeg ikke hadde spist et måltid på flere uker «/
  Anoreksi er noe INGEN ønsker å få. Jeg gråter, fryser, trener og mister hår. Ingen vil vell dette? Ønsket om å bli tynn er IKKE verdt å få dette helvetet av..
  Glad i deg gode sterke Maria :] du skriver så bra, og du kjemper..
  Jeg har bare latt stemmene ta over – igjen..

  Liker

 2. mywayback: du er så god, jeg er aldeles ikke så flink som du skal ha det til… Du kjemper du også vennen, ellers hadde du ikke vert her! Og sammen skal vi klare dette ❤

  Liker

 3. utrolig bra innlegg altså.har selv hatt alvorlig anoreksi og bulimi i ti år og det er først nå jeg ikke spyr osv..mn fortsatt sliter jeg vær dag med de vonde tankene og spise uten å spy osv osv..det er tøft og jeg må hele tiden passe på så jeg ikke faller tilbake..jeg jobber ikke eller går skole nå p.ga denne helvettes sf…
  rart at noen ønsker seg en sf egentlig..

  Liker

 4. Det er så utrolig sant! Har komt meg ut av det men kjenner enda «ettervirkninger» så har du først fått det så er det med deg livet ut..
  Vet veien er lang for å komme seg ut, men det finnes en vei!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..