Angst for noe så ufarlig.

Jeg tør ikke se opp når jeg går ute på kvelden i syden, må undersøke bakken. Når jeg går i skyggen er det ganske det samme, også inne. Hver krok undersøkest av blikket før jeg slår meg litt mer til ro. Armer og ben må for alt i verden ikke berøre bakken, det tiltrekker dem jo!! Kler kan ikke ligge på gulvet, og om de mot formodning gjør det må de ristest godt og undersøkest nøye før jeg tar dem på. Jeg ser de små krypene overalt, i blader, stener, kvister og skygger.

Å gå ute er smertefult. Hjertet galoperer, pulsen er kjempe høy, kvalm, skjelven og livredd. Redd for noe så ufarlig, angst for noe som er så lite. Det begynte etter sist sydentur. Da satt jeg på ryggen til pappa, pga smertene i foten, oghendene mine var såre av all krykkegåingen. Uansett han slapp meg ned, jeg sto i ro noen sekunder. Undersøkte etter kakerlakker (syntest jo de var ekle da også) så en RETT atmed foten min. Hylte, skrek og sprang til en godt opplyst plass. Turte nesten ikke å gå videre, hele meg skalv og jeg var livredd for å møte på flere.

Nå har jeg det slik som jeg hadde det i det øyeblikket jeg så kakerlakken hele tiden når jeg er ute, og i en litt mildere grad inne..

4 kommentarer om “Angst for noe så ufarlig.

  1. Det er absolutt ikke teit! Folk er redd for så mye forskjellig. Noen er redde for biler, noen for vann. Du reagerer helt normalt på dette, Hvordan reagerer du om du ser et bilde av en kakerlakk? Om du reagerer på det kan du begynne med å ha et bilde på avstand. Ta bildet nærmere med tiden, men husk å ta tiden til hjelp. Etterhvert vil frykten bli mindre, og du vil takle det bedre. Forsøk å ta på bildet,berør det. Det kan hjelpe. Men som sagt – ta tiden til hjelp. Det er viktig! Jeg håper dette blir bedre for deg etterhvert og at du senere kan klare å bli mindre redd for dem.
    Vet ikke om du skjønte hva jeg mente, for setningene ble ganske uryddige. Det beklager jeg. Tenker på deg:)
    – Dolorem

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..