Jeg passer ikke inn i verden

Jeg føler virkelig på det at jeg ikke passer inn, ikke i sammfunnet, ikke i verden. Jeg faller utenfor på så utrolig mange punkt, så mange ting som gjør at jeg blir en outsider, den som ingen helt vet hvordan de skal behandle.

-mat: det er totalt uakseptert og ikke spise kaker og godteri som en galning i selskaper, sammenkommster osv. Det er mat i omtrent alle situasjoner som vi kommer opp i, mat,mat,mat.. Jeg begynte å grue meg til konfirmasjonene jeg var i nå i år, i Mai, mange månder før de kom. Og slik er det nå også, jeg har allerede gruet meg siden desember var over. Ikke på grunn av selve festen, for den er utrolig kjekk å være med på. Det er bare all den gode maten, alt jeg vil smake på, alt spiseforstyrrelsen sier nei til.

-venner: jeg har utrolig mange gode venner, men venner blir utrolig vanskelig når en blir syk. Jeg har veldig skjeldent overskudd til å være med de, og når jeg faktisk orker sliter jeg meg så til de grader ut. Jeg faller utenfor i samtaler, jeg er jo ikke med på ting, skole osv, så jeg får ikke med meg så mye. Sladder hører jeg kanskje en måned etter alle andre, så jeg er liksom ikke så oppdatert.

-skole: jeg hører til i en klasse, en klasse jeg blir bedre å bedre kjent med. Jeg er med i samtaler (noen ganger), jeg ler, jeg smiler og jeg snakker med de andre. Tingen er bare det at jeg går mindre en halv skoledag, alle kjenner hverandre bedre en jeg kjenner de, og jeg går glipp av så utrolig mye..

-hjemme: jeg trekker meg bort-kommer meg ut av skallet-baker- ser litt tv og legger meg opp på rommet mitt igjen. En ond sirkel som jeg ikke klarer å bryte.. For jeg går med en maske hjemme også, ikke så sterk som på skolen og ute bladt folk, men jeg orker ikke at de skal bli så lei seg pga meg..

-sammfunnet: her faller jeg jo ut totalt, overalt. Jeg er dyr og ha på skolen, for jeg må ha tilrettelegging. Jeg er dyr i helsevesenet pga foten min og alt det psykiske. Jeg klarer ikke det andre klarer, jeg er bare mislykket her også..

11 kommentarer om “Jeg passer ikke inn i verden

 1. Jeg føler det på samme måte, kjente meg igjen i det du skrev. Det er utrolig vanskelig når ingen kan forstå hvordan man har det, man er på en måte helt alene. Jeg og de andre. Jeg føler meg veldig utenfor samfunnet, min verden er komplett annerledes enn de aller fleste, jeg deler ikke det samme som andre, for situasjonen min er totalt annerledes, og andre forstår det ikke fordi de ikke har opplevd noe tilsvarende.
  Det er vanskelig. Skammer meg over ting, selv om det ikke er min feil. Føler meg til bry som du sier fordi jeg ikke klarer jobbe nå, «belaster» helsevesenet, ikke klarer ta meg sammen lengre og alltid være positiv. Men jeg kan ikke gi opp.
  Det er viktig å skjønne at man ikke er så unormal, hvis «de andre» hadde vært i din situasjon, eller min situasjon ville de følt det samme. Kanskje ville de taklet det dårligere. Folk skjønner bare ikke fordi de ikke har opplevd det selv.
  Men å ha det tøft psykisk når man har vært gjennom noe vanskelig, når man har smerter, når man er syk, når livet ikke er slik man ønsker det skulle være, er helt normalt.
  Kanskje vil det være lettere når man skjønner at det finnes andre som har det slik også.
  Og å være stolt av det man faktisk klarer, på tross av så mye motgang. 🙂

  Liker

 2. Du er ikke mislykket og du er ikke utenfor samfunnet på noen måte! Du må bare jobbe med selvtilliten din å vise folk hvem du er og bare vær deg selv. resten går av seg selv. Jeg vet akkurat hvordan du har det for jeg har følt det samme i alle år, men det hjelper ikke å dra seg selv ned i negative tanker og tro at alle synes du er teit og dum, for det er jeg helt sikker på at ikke alle tenker. Jada, det er lett å tenke sånn og ikke klare å tenke positivt, believe me I know, men du må bare være deg selv og snakke høyere enn du gjør nå, så skal du se at folk setter seg i respekt ovenfor deg og du får det helt sikkert mye bedre =) Lykke til videre. Håper virkelig du kommer deg litt mer ovenpå snart ❤ Vet veldig godt at det ikke er lett, men hva er vel livet uten litt utfordringer i hverdagen? 😉 Kjedelig 😉 klem

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..