Selvskading er som dop

Det første kuttet er ikke spesielt dypt, det er et risp, og du kjenner på følelsen av fysisk smerte. Lykkerusen varer kanskje i 1 minutt, så kommer angeren og tankene. Hvorfor gjorde du dette, hva vil andre si om de finner det ut? Du bestemmer deg for å ikke gjøre det igjen, det var nok med denne ene gangen.

Alle de vonde tankene trenger seg på. Selvskading virker som en logisk løsning. Kuttet er litt dypere denne gangen, blodet begynner å piple frem, lykkefølelsen varer enda litt minde og angeren kommer fortere.

Det blir en vane, vonde tanker fører til handling. Kutting blir en del av deg. Grensene dine er enda strenge, det er kun denne ene plassen på kroppen du skal ødelegge. Noen månder går, den ene plassen du har til rådighet er helt ødelagt. Du har rett å slett ikke mer hud igjen. Stemmene inne i hodet forteller deg at du skal ta en ny plass på kroppen, det skader ikke, en mer er ikke farlig.

Ute blandt folk er du alltid engstelig, hva om de får et glimt av kuttene mine? Du kan ikke lenger gå i de klærne du vil, ikke uten at alle kan se. På sommeren blir det varmt, varmt å gå med klær som skal skjule. Du prøver å slutte, slik at du kan få finere hud, rett før sommeren/julen osv. Det går kanskje en måned, og den måneden er skadetrangen enorm. Å falle tilbake til gamle vaner virker bare så mye lettere.

Kuttene blir dypere og dypere. Det går dager før de slutter å blø, og mange burde vært sydd.

Alle som leser dette, ikke begynn med selvskading. Det er som dop, det ødelegger deg og du blir avhengig. Har du nett begynt, slutt nå! Det er lettere å slutte etter noen måneder en etter noen år. Dette er egne opplevelser med selvskading, og slik mange andre også beskriver det.

4 kommentarer om “Selvskading er som dop

  1. Du har din vilje av stål og ein stahet som få! Bruk den Maria! Da klare du! For meg, for adle som ser opp te deg! For dei du e so glad i ❤ Veit du klare da! Hope ❤

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..