Å leve med en kronisk smertesykdom – CRPS

Tenk deg å ha vondt hele tiden, hele døgnet, hvert minutt. Smertene varierer, men de er der, ALLTID. 

 

Slik har det ver for meg de siste tre årene. Det var i begynnelsen oppe på 9/10, av en skala på 1-10 i smerte. Det høres kanskje ut som jeg overdriver, men det gjør jeg ikke. Det er smerte hinsides alt du kan tenke deg. Smerte som samenlignes med fødsler, smerter du ikke kan tenke deg går an å ha. Ikke før du er oppe i de selv. Nå ligger smertene mine rundt 3-6 i løpet av en vanlig dag. Andre dager kan få veldig vondt, uten at det er noen grunn til det. Da kan smertene krype oppover mot 9 tallet, og jeg kan verken røre foten min eller gå på den. Når smertene blir verre, får jeg ofte vondt andre plasser i kroppen også. Smerter som kryper oppover den vonde foten, opp til kneet og videre helt opp til der beinet slutter. Det skjer omtrent hver dag. I tilegg får jeg av og til vondt i den andre foten min, og noen ganger har jeg også fått vondt i hendene mine. 

 

Det eneste jeg kan se er at foten min blir litt hoven og kan få blodutredelser. Forutenom det kan ingen se at jeg har vondt, at foten min er helt ødelagt. Hadde det vert slik at folk kunne se at jeg hadde smerter, hadde jeg kanskje blitt trodd. Da hadde jeg nok ikke blitt beskylt for å lyve, for å late som jeg har smerter. Men det er en usynlig sykdom, en sykdom som tar mye krefter fra meg. 

 

Smertene gjør at det er flere ting jeg ikke kan gjøre. Ting som jeg alltid har elsket, men som nå er bortimot umulig. Jeg kan ikke vere lenge ute i snøen, jeg kan ikke spille fotball, det er bare noen ting i gym jeg kan være med på, jeg kan ikke gå med høye heler, lange turer er umulig og joggeturer må vere korte, og på skogstier. Lista er lang, men det er noe. Noe av det jeg går å tenker på hver dag. Jeg tåler heller ikke kulde, og jeg bor i Norge. Så smertene er der, hele tiden, hvert minutt. 

 

 

9 kommentarer om “Å leve med en kronisk smertesykdom – CRPS

 1. Utrolig kjipt! Jeg å du som er så ispinner får finne alle klærene våre og prøve og holde varmen, så fryser vi vertfall ikke så mye i kalde Norge! Ha en fantastisk fin dag søta, håper du får slappet litt av i dag så du ikke får så intense smerter! ❤

  Liker

 2. Kjæreste Maria, jeg vet at du har masse fysiske smerter i foten din, du har aldri klaget over at du har vondt du har bare hatt det for deg selv. Jeg kan ikke forestille meg hvor vondt det er men jeg tror ikke du lyver om smertene dine. Derfor er det ekstra vondt at du fikk enda mer å slite med, kjære, søte, snille og goe Maria jenta mi <3<3<3 håper det blir litt bedre med foten din når du kommer til syden. Kjempemasse glad i deg <3<3<3

  Liker

 3. Du er den første her i landet som skriver om CRPS !!! Jeg har Aldri møtte noen andre med denne sykdommen.Jeg har den selv etter en operasjon.Og jeg har spurt på apotek, leger osv..Vet dere noe om CRPS ??? Å , nei da, wat is dat ???Vi blir ikke trodd..helt utrolig, men det er best å tie, ikke si noenting..Hva tid, om hvor mange år må vi tie ??? Hvorfor er dette så veldig lite prioritert !!!

  Liker

 4. For ikke lenge siden fikk jeg også beskjed om at de mener jeg har fått denne sykdommen. Er det i orden jeg kontakter deg? Hadde aldri hørt om dette før jeg heller..

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..