Min spiseforstyrrelse

Det var da jeg kom i puberteten og kroppen min forandret seg jeg begynte å få problemer. Jeg hadde før dette vært veldig spinkel, men fikk nå litt mer fett på kroppen. Både her og der. Jeg hatet det jeg så i speilet, men jeg gjorde ingen ting med det. Jeg godtok det på en måte, men var på samme tid veldig misfornøyd.

 

Ved juletider i fjor begynte jeg å slanke meg. Jeg ville bare ha vekk litt fett, og så skulle jeg stoppe. Jeg fikk meg godtestopp, slik at jeg kunne slippe godteri. Det begynte med at jeg spiste mindre. Så gikk jeg over til å droppe de måltidene jeg slapp. Så gikk det enda lengre, og jeg lurte meg unna måltider. Noen dager spiste jeg ikke i det hele.

Jeg stoppet ikke med å slanke meg, jeg gikk bevisst inn for å bli tynnere. Jeg skulle bli tynnere en alle andre jeg viste om. Jeg ville se ribbeina mine skikkelig, jeg ville se hoftebeina mine, og jeg ville bli tynnere.

 

Nå i sommer var jeg så utrolig lei. Jeg orket ikke å ha det slik lenger, så jeg begynteå spise mer igjen. På noen månder la jeg på meg mange kilo, jeg tenkte at da ville alt bli bedre. Men ingen ting ble bedre, jeg hatet kroppen min mer en noen gang. Nesten alle tror at jeg har et bra forhold til mat nå, sannheten er at det er vanskeligere nå en noen gang.

Jeg hater meg selv etter jeg har spist. Jeg skader meg selv etter jeg har spist. Jeg teller kalorier, trener og håper ting blir bedre snart. Jeg hater dette, hater å ikke kunne spise og kose meg med god mat. Jeg er bare utrolig lei..

 

 

15 kommentarer om “Min spiseforstyrrelse

 1. Du e flotte uansett, Maria! Håpa ting blir bedre snart! Du må berre ta tio te hjelp sjøl om da virka som om da tar ein evighet før du føle deg bedre. Me e alle så gla i deg, da må du ikkje gløyma i alt ditta! ❤ tenke masse på deg!

  Liker

 2. Kjenner meg så innmari mye igjen. Bare at jeg faktisk klarer og kose meg med mat innimellom, synes det er godt, nyter å spise det, men så når jeg kjenner det i magen så bare føler jeg at jeg eser ut, og det blir jo ikke akkurat bedre av at jeg er feitere nå enn noensinne. Folk tror kanskje jeg har det mye bedre nå, men jeg har det ikke noe stort bedre enn da jeg veide over 20 kg mindre, ting er bare litt annerledes. Og jeg er også bare så innmari, innmari lei! Det jeg er mest lei av er og alltid føle meg feit uansett om jeg er det eller ikke, når jeg ser tilbake på livet mitt nå synes jeg det er tåpelig at jeg brukte så mye tid og krefter på og føle meg feit når jeg var så godt som perfekt! Men hadde noen veivet meg en tryllestav og brakt meg til «optimal»vekten ville det vel bare gått en liten stund før jeg var misfornøyd igjen, så egentlig er jeg vel ikke blitt stort klokere eller friskere. Bare mer misunnelig på mitt tidligere jeg.

  Liker

 3. En veldig ond sirkel, som jeg noen ganger er usikker på om jeg noensinne kommer til å klare å bryte. Men igjen i dag har jeg en litt svart dag, så i morgen er forhåpentligvis håpet på plass igjen, får vi håpe! Hehe.

  Liker

 4. Man har alltid et håp, ALLTID! Så om ikke du vil ha håp for deg selv, så får jeg ha håp for deg også får du ha håp for meg, rett og slett! Føler meg litt sånn bullshit som skal sitte her og prøve å være positiv ovenfor deg når jeg er litt mørk i dag, men samtidig så synes jeg psykologi er veldig interessant og det man forteller seg selv osv har faktisk veldig mye å si! Så derfor, det finnes ALLTID et håp. Og for å være helt ærlig du er fortsatt ung, og du får hjelp her og nå, ta det til deg, bli frisk! For min del som har gått med denne dritten i minst 10 år er det faktisk enda vanskeligere, tenk så enda mye mer inni ryggmargen ting har kvernet seg over alle de årene. Jeg prøver å la være å tenke så mye på fortid, for fortid er fortid, men av og til tar jeg meg selv i å tenke at hva om jeg hadde fått ordentlig hjelp når jeg var på din alder, da hadde kanskje utrolig mye vært annerledes den dag i dag.

  Liker

 5. Jeg går igjennom det samme akkuratt nå..Huff.. er utrolig vanskelig. Jeg har og nettop gått opp i vekt, og jeg griner lagt ut på natten, fordi jeg hater meg selv, og syns jeg ser så slapp og feit ut! Håper deg alt vel<3

  Liker

 6. vveslife: åå, det er så utrolig, utrolig vanskelig… Øsnker deg også alt vel, og håper du får hjelpen du trenger!! ❤ ta kontakt om du ønsker å snakke:)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..