Såre tema

Jeg har en del tema som er blitt gankse såre for meg å snakke om. Grunnen er som regel foten min og smertene mine. Det er ting som jeg kunne gjøre før, som nå er helt umulig eller ville påføre meg store smerter. Det er etter hvert blitt en ganske lang liste..

 

En av tingene på denne listen er sko. Noe så banalt som sko. Grunnen er at jeg ikke kan gå med de skoene jeg vil, jeg kan ikke gå i høye heler. Jeg bør ha varme sko, skoene bør ha god demping osv. Dette hindrer meg i å kjøpe de skoene som jeg vil ha, og å pynte meg slik jeg vil når jeg skal ut. 

 

Trening har også vert et stort problem for meg. Jeg kan ikke få for mye press på foten, jeg kan ikke hoppe, og jeg kan ikke løfte tunge ting. Jeg har måttet kutte ned på drill, som er et av de få lyspunktene i hverdagen min. Gym var ynglingsfaget mitt, helt til jeg nesten ikke kunne vere med på noe på grunn av smertene som jeg fikk. Jeg liker å vere i aktivitet, har alltid likt det, men nå har det vert et stort problem for meg å finne noe jeg kan gjøre, som ikke gjør at jeg får vondt i mange uker etterpå. Nå har jeg begynt på treningsenter med mamma, i begynnelsen var jeg veldig skeptisk. Men nå har jeg funnet ting jeg kan gjøre, ting der jeg ikke trenger belaste foten min så veldig mye. 

 

Vinteren med; snø, kulde, ski, aking og snøballkrig er noe jeg alltid har likt. Jeg elsket å stå på slalom, ake og se snøen dale ned. Nå vet jeg at vinteren bringer med seg mer smerte. Jeg vet at kulden gjør at jeg noen kvelder har problem med å få sovne. Jeg vet at om jeg våger meg opp på fjellet for å stå på slalom, kommer jeg til å ha mye mer smerter i flere uker.

 

Når jeg tenker på fremtiden min blir jeg også usikker. Jeg har villet bli jordmor i mange år nå, men tenk om det blir for mye gåing på jobb. Tenk om jeg ikke klarer å holde ut på den jobben som det tar 8 år å utdanne seg til. I tilegg er det eneste minnet jeg har i fra 8 klasse den tiden jeg var innlagt på haukeland, og de gangene jeg måtte gå gjem fra skolen på grunn av smertene..

 

 

5 kommentarer om “Såre tema

  1. Sender deg en stor og god klem. Håper foten din bli god, helt god. slik at du kan pynte deg med de skoene du vil, gå på slalom når du vil og få den jobben du vil ha. fordi foten din klarer det:)

    Liker

  2. Jeg kjenner meg godt igjen her. Vinteren tar med seg kulde og det gir smerter i hoftene og knerne mine, jeg har ikke låv og stå på ski, for jeg kan falle. Jeg kan ikke gå for lenge for da får jeg for mye smerter å får ikke såve, jeg ligger ofte våken flere netter pog av smerter i beina. Å ja, jeg tenker det samme som deg, hva kan jeg utdanne meg til, blir det for mye sitting eller gåing og ståing på jobb? :/
    Så håper du blir bedre !! :))

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..